Център за административно обслужване - 0800 19221

Кметът на Гурково посрещна именития гурковец Петър Михнев и председателя на федерацията по тенис Стефан Цветков

Кметът Кънчо Папазов се срещна с именития гурковец Петър Михнев и председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.  Михнев и Папазов се върнаха в недалечното минало на родния край и си спомниха за спортни успехи, прославени изяви и легенди на Гурково.  За тях е важно отново да се заговори за масов спорт  в подбалканския град, като се започне от училищните отбори, спортните площадки и се стигне до  спортните съоръжения.

„Днес имаме необходимостта от възраждане на спорта, който за съжаление не е бил сред приоритетите на общината  през последните години. Нужна е подкрепа от всякакъв род“, сподели кметът в приятелски разговор и представи своите идеи и планове.

И тримата считат, че спортът  трябва да е дело на цялото общество – от децата до възрастните. „Тенисът е дал много и отдавна е част от нашия живот и вярвам в неговото  развитие“, каза Стефан Цветков, който преди дни бе преизбран за председател на Българска федерация по тенис. Гостите обещаха подкрепа и съдействие за спортните инициативи, които ще започнат през 2024 година в Гурково.