Център за административно обслужване - 0800 19221

Дванадесетокласниците от Гурково одобряват общинските дела и са готови да участват в местното самоуправление

„Приоритет за общинската администрация е да се грижи за жителите и да  решава своевременно проблемите. Общинското ръководство полага неимоверни усилия Гурково да стане привлекателен център за младите хора“, каза кметът Кънчо Папазов на среща с дванадесетокласници на СУ „Христо Смирненски“. 

В навечерието на Деня на българската община учениците посетиха  администрацията, където имаха възможност научат повече за това как функционира  местното самоуправление. Те  се срещнаха със служителите по бюджет, счетоводство и финанси, строителство и инфраструктура,  запознаха се с работата на информационния център, където видяха как ежедневно се работи с граждани. Гидове по отделите бяха секретарят на администрацията Магдалена Панева, заместник-кметовете Мариана Маринова и Станьо Георгиев.

„Надявам се да сте добили добра реална представа за функционирането на административните процеси. Нашите намерения са да направим така, че след като завършите своето висше образование, да се завърнете в родното си Гурково и да продължите това, което сме започнали. Радвам се, че  сте част от общинските инициативи и ще е удовлетворение за всички ни да се включвате с идеи за визията на града и селата ни, които ще ни ориентират, когато извеждаме приоритетите си с приемането на бюджета. Така заедно ще работим за едно по-модерно Гурково“, заяви Кънчо Папазов и им представи проектите, по които се работи. Той отбеляза, че регионът има богато културно наследство, което  трябва да се развие и да даде тласък на културата, туризма  и спорта. 

Бъдещите абитуриенти изразиха удовлетворение от това, което се прави за родния им град, което още повече ги насърчава да останат в града. Предложиха  модерна площадка за спорт да влезе в плановете  на общинското ръководство, споделиха своите намерения за образование и седнаха на стола на кмета с идеята един от тях след години да ръководи община Гурково.