Център за административно обслужване - 0800 19221

Общинският съвет прие прогнозния бюджет за 2025 година, внесен от кмета Папазов

Общинските съветници в Гурково одобриха прогнозния бюджет за 2025 година, както и актуализираната бюджетна прогноза за периода от 2026 до 2028 година, внесени от кмета Кънчо Папазов и изготвени съгласно нормативната уредба и министерските указания.

Съветниците приеха и предложение на председателя Димитър Драчев за определяне на средства за поевтиняване на обедното хранене на ученици в Средно училище "Христо Смирненски" в град Гурково за  настоящата учебна година.

Към дневния ред беше добавена и допълнителна точка, в която съветниците приеха предложението на Папазов за изработка на проект за изменение на план за улична регулация в част от кварталите на Гурково и за изменение на уличната регулация на определени осови точки от бул. „Кн. Ал. Батенберг“.

Кметът посочи, че предложението му се налага поради установени несъответствия, които забавят ремонтни дейности. Той коментира, че се подготвя обновяване на централната градска част на Гурково. Идеята е главната улица и площадното пространство да бъдат оформени с ново осветление, подменена ще бъде тротоарна настилка, както и част от растителността.