Център за административно обслужване - 0800 19221

Зам.-кметът Станьо Георгиев: Има вода за зеленчуковите градини ежедневно от 7 до 14 часа

„Вода в каналите на Гурково има, трябва жителите, които я използват за зеленчуковите си градини, да променят режима на поливане“, каза зам.-кметът Станьо Георгиев. Той се срещна с хора, които изразиха недоволство за липсата на вода в каналите.

„На снимките ясно се вижда как водата е заляла улиците в града, часът е 7. Обхождам рано сутрин града и виждам, че  възможността да се полива съществува. Призоваваме: времето от 7  до 14 часа да се използва за нуждите в дворовете. Проблемите дойдоха с извънредните високи температури, които създадоха засушаване и намаляне водния дебит на  река Лазова“, каза Георгиев. Той прегледа няколкокилометровия канал в града и днес, наблюдавайки действията на частните стопани.

Георгиев уточни, че ВЕЦ-ът работи до края на  м.май, съгласно договор. А вода  се събира в съоръжението на водната централа в периода от 14:00 до 7:00 часа в денонощието. Фирмата за производство на етерични продукти е използвала водата  по време на своя производствен процес в определен часови пояс, който е приключил.

Поливането е възможно от 7 до 14 часа ежедневно!