Център за административно обслужване - 0800 19221

Комбинирана спортна площадка за волейбол и баскетбол ще се изгради в училището в Гурково

С нова спортна инфраструктура ще се сдобие Средно училище „Христо Смирненски“. Общината спечели проект за обновяване на спортната площадка, на която учениците ще могат да играят два вида спорт. „Предвижда се нова комбинирана площадка за баскетбол и волейбол на площ 450 кв.м, покрита  със специализирана настилка,  както и  трибуни за зрители“, съобщи кметът Кънчо Папазов.

По годишната програма за поддържане, ремонт, реконструкция и цялостно обновяване на спортни съоръжения в училищата към МОН за Община Гурково са утвърдени 61 823 лева за модернизиране на училищната площадка. По думите на кмета Община Гурково е една от шестте общини,  спечелили  финансиране за проект по създаване или реконструкция на спортни съоръжения.  

„Радвам, че нашето училище ще има две качествени обособени игрища за волейбол и баскетбол на площадката, с това ще се подобри спортната култура и физическото възпитание за децата ни. Добрата работа на екипа по проекти в Общината ни позволи да спечелим и се надявам учениците да са удовлетворени след реконструкцията”, допълни Папазов.