Център за административно обслужване - 0800 19221

Четирима отличени във фотоконкурса „Лицата на Балкана“

33  участника допусна жури с председател Светлана Узунова във фотоконкурса: "Лицата на Балкана". Участниците представиха фотографии, които красиво и автентично изобразяват лицата, изразите и културата на балканските градове - Гурково, Трявна, Дряново, Твърдица, Котел, Елена. Конкурсът бе част от програмата на юбилейното издание „Балканът пее и разказва“. Той бе създаден като любителски и няма професионален характер. В него се включиха ученици и възрастни, представители на читалища, учебни заведения, клубове и други организации от шестте града.

Всеки допуснат до оценяване участник  изпрати до 3 авторски снимки, с максимален размер на файловете до 5MB/300 dpi резолюция. Предварително обявените условия съдържаха изискване за цветни или черно-бели снимки, желателно бе обработката с фотографски програми да е минимална или липсваща.

Фотографиите бяха изложени  в залата на Младежкия клуб по време на фолклорния празник „Балканът пее и разказва“. Журито направи своите оценки  на база креативност, техническо изпълнение и свързаност с темата на конкурса. Имената на спечелелите бяха обявени на сцената на юбилейния празник на 15 юни 2024, председателят на журито връчи и наградите на организаторите на конкурса на следните  отличени участници:

 I място Петя Добрева от град Елена.  Професионален фотоапарат за моментни снимки Polaroid и консуматив.

 II място Дженифър Станева (с родител Снежана Урумова) от гр. Гурково.  Професионален селфи ринг с лед светлини и книга за фотографията.

 III място Мартин Димитров от с. Раювци, община Елена. Професионален селфистик, трипод и книга за фотографията.

 Специалната награда се отсъжда на Александра Палова (с родител Цанка Палова) от гр. Гурково.  Поредица от три книги свързани с фотографията.