Център за административно обслужване - 0800 19221

Списък с допуснатите и недопуснатите кандидати за длъжността Главен експерт "Общинска собственост"

Препис - извлечение

от Протокола на комисията, назначена със заповед № З-274/11.06.2024 г. на кмета на община Гурково, за допускане на кандидатите до конкурс за длъжността Главен експерт "Общинска собственост" в Дирекция "Общински дейности, устройство на територията и инвестиции" в Общинска администрация Гурково

Списък на допуснатите и недопуснатите кандидати

за длъжността Главен експерт "Общинска собственост" в Дирекция "Общински дейности, устройство на територията и инвестиции" в Общинска администрация Гурково съгласно чл. 21 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители.

А. Допуска до участие в конкурс следните кандидати:

Име и фамилия
1 И. А.

Б. Няма кандидати недопуснати до участие в конкурса

В. Изпити и регламент за провеждане"

I. Допуснатите кандидати трябва да се явят за решаване на тест на 24.06.2024 г. от 09:00 часа в сградата на Общинска администрация - Гурково, община Гурково, град Гурково, бул. "Княз Александър Батенберг" №3. Същите следва да представят документ за самоличност.

Комисията ще използва разработен за конкурса тест в три различни варианта с 25 затворени въпроси с по три възможни отговора, като един от тях е верен. След обявяване на началото на провеждането на конкурса един от кандидатите, определен чрез жребий ще изтегли един от вариантите на тест и ще го обяви на всички кандидати. Продължителноста на решаването на теста ще бъде 60 минути.

Всеки верен отговор носи по 1 точка, като максималният резултат от теста е 25 точки.

За успешно издържал теста се счита този кандидат, който е отговорил правилно минимум на 20 от зададените въпроси, като тези кандидати ще бъдат допуснати до следващия етап на конкурса - интервю.

II. Интервюто ще се проведе на 24506.2024 г. от 11:30 часа за допуснатите до не него кандидати в сградата на Общинска администрация - Гурково, община Гурково, град Гурково, бул. "Княз Александър Батенберг" №3.

Интервюто ще се проеде съгласно изискванията и компетентностите залегнали в информацията за длъжността (Приложение №1 към чл. 5, ал. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители).

  • Максималното време за отговори и въпроси при интервюто е 15 минути.
  • Всеки от въпросите се оценява с оценка от 1 до 5, като най-вискоката оценка е 5.
  • Всеки член на комисията оценява индивидуално представянето на кандидатите, като попълва формуляр.
  • Преценката се извършва по 5-степенна скала:- напълно отговаря на изискванията за длъжността - 5;- в голяма степен отговаря на изискванията за длъжността - 4;- в средна степен отговаря на изискванията за длъжността - 3;- в малка степен отговаря на изискванията за длъжността - 2;- не отговаря на изискванията за длъжността - 1.
  • Резултатът на съответния кандидат от интервюто е средно аритметична стойност от сбора от оценките на всеки член от комисията по определени критерии;
  • Минималният резултат, при който се счита, че кандидатът е издържал интервюто е 15 (петнадесет) точки, получени след умножаване на средноаритметичната оцена от интервюто със сътветния коефицент  на тежест, определен от комисията съгласно т. III.

III.  Съглано чл. 34, ал. 5 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбор при мобилност на държавни служители, като взе предвид относителната тежест на теста и интервюто при преценката на качествата на кандидатите за заемане на конкурсната длъжност, конкурсната комисия определи коефиценти, с които ще се умножават резултатите на кандидатите:

  • Коефицент, с който се умножава резултатът на кандидатите, получен при решаване на теста 3 (три).
  • Коефицент, с който се умножава резултатът на кандидатите, получен при провеждане на интервюто е коефицент 5 (пет).

  • Окончателният резултат на всеки кандидат е сбор от резултатите, получени при провеждането на теста и интервюто, умножени с получените по-горе коефиценти на тежест.
  • На първо място се класира кандидатът с най-висок общ бал от сбора на оценките от проведения тест и интервю.
  • При равен окончателен резултат с приоритет се ползва кандидат, получил по-2исок резултат на интервюто.

Г. Информационни източници за подготовка:

  1. Закон за местното самоуправление и местната администрация;
  2. Закон за държавния служител и подзаконовите нормативни актове в тази област;
  3. Устройственият правилник на общината;
  4. Закон за регионалното развитие;
  5. Закон за общинската собственост и подзаконовите нормативни актове в тази област;
  6. Закон за концесиите;
  7. Закон за собствеността и ползването на земеделските земи и подзаконовите нормартивни актове в тази област;
  8. Закон за публичните финанси;
  9. Наредбите на Община Гурково;


Председател на конкурсната комисия: /п/

Магдалена Панева