Център за административно обслужване - 0800 19221

Кметът Кънчо Папазов даде старт на реконструкция, чакана от 40 години на гурковска улица

Ритуална първа копка беше направена днес в Гурково по проекта за основен ремонт и реконструкция на ул. „Павли Телкиев“. Церемонията започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Цветан, а присъстващите поздрави кметът на общината Кънчо Папазов.

Папазов благодари на всички, които живеят на улицата, за търпението и разбирането, което са проявили докато проектът стане факт и отбеляза, че тази първа копка е важна за всички жители на Гурково. „Почти 7  месеца съм начело на общината и повече от всички ми се е искало днес да споделим радостта, че правим първата копка на първия си проект“, каза той. Кметът напомни, че за да се стигне дотук, е изминат дълъг административен път и посочи, че има уверението на изпълнителя, че проектът ще приключи в рамките на 70 работни дни. Папазов изрази надежда до края на годината да започнат още проекти. Той подчерта, че от администрацията продължават ежедневно да се борят за постигане на резултати в полза на населението.

„40 години чакам тази улица да се асфалтира, днес имам радостта да видя с очите си, че започва нейната реконструкция, нещо нечувано и невиждано досега, благодаря на кмета и екипа му“, каза един от живеещите повече от 50 години на гурковската улица. Тази година са привлечени средства в размер на над 16 милиона лева, които ще бъдат инвестирани в инфраструктура не само в града, но и в останалите населени места.

Договорът за настоящия ремонт на улица „Павли Телкиев“ беше подписан от кмета на Гурково в края на миналата година. Той е финансиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройство и безвъзмездната финансова помощ е на стойност близо  205 хиляди лева. Улицата е част от неотложните решения за градската среда в общинския център.