Център за административно обслужване - 0800 19221

Поздравителен адрес от Председателя на ОбС - Гурково по случай 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

ДО

УЧИТЕЛИТЕ, УЧЕНИЦИТЕ,

КУЛТУРНИТЕ И ПРОСВЕТНИТЕ ДЕЙЦИ,

ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА ГУРКОВО

ПОЗДРАВИТЕЛЕН  АДРЕС

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

 От името  на  Общински съвет - Гурково  и  лично  от  мое  име  Ви поздравявам по случай    24 май  - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

       Уважаеми учители,

       Празникът на светите братя Кирил и Методий е повод за пореден път да засвидетелстваме уважение към Вас, които с любов и грижа разтваряте пред нашите деца не само безкрайните хоризонти на знанието и духовността, но и сърцата си.
         Уважаеми дейци на културата, 

      Благодарение на Вашия неуморен труд и до ден днешен се съхраняват изконните български традиции и култура. Това е нещото, което ни отличава от останалите народи и нека огънят на просветата никога да не изгасва в душите Ви!

          Мили деца и ученици

          Вие сте силата, енергията и надеждата за успеха и бъдещето на Община Гурково. Пожелавам Ви смели мечти, растете знаещи, можещи, уверени в способностите си и готови да приемате предизвикателствата на времето.

          Скъпи жители на Община Гурково,
          Нека запазим духовната сила и вълнението на 24 май  и  да ги предадем на децата и младите хора. Нека  пазим  своята писменост  и  култура и никога да не секва стремежът ни към високи духовни хоризонти, за  да  го  има  този ден и след нас!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

 

ДИМИТЪР ДРАЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ  ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ГУРКОВО

 24.05.2024 г.