Център за административно обслужване - 0800 19221

Призив на кмета на община Гурково Кънчо Папазов

Уважаеми жители на община Гурково, 

Грижата за околната среда е грижа за самите нас, това създава условия за хармония с природата и за по-здравословен начин на живот. Когато поддържаме чистота не само в нашите дворове, а и на улицата, в кварталите,  в парковете, градинките, край реката, в гората, ни кара да се гордеем с мястото, където работим,  децата играят, родителите се разхождат и  живеем заедно.

Ако всички се заловим заедно да почистим града и селата можем да променим нелицеприятните пространства  и да оставим в миналото мръсните участъци, нерегламентираните сметища, безразборното изхвърляне на отпадъци и всичко, което е в разрез с нашия начин на живот и опорочава реда на местната общност.

Да посрещнем Възкресение Христово с чисти улици и чиста околна среда. Почистването на нашия общ дом  няма да стане нито за един ден, нито за една нощ, но с помощта на всички ни вярвам, че можем да постигнем трайна промяна.

Определям дните от 15 до 22 април, включително, за дни на активна кампания „За чисти улици и чиста околна среда“ за всички ни – работници, служители, жители на община Гурково, институции, организации, бизнес. Приносът на всеки е от изключително значение.  А и няма по-добър повод за отбелязване на Деня на Земята – 22 април, с акция за  по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване  живота на планетата.

Събраните битови отпадъци поставяйте в съдовете за смет, а всички останали - до тях. Автомобилите, които се грижат за чистотата на община Гурково, ще ги извозят своевременно. Координиращ кампанията е зам.-кметът Станьо Георгиев - тел. 0887349728, по селата отговорници са кметовете и кметските наместници на: 

Паничерево – Атанас Граматиков, тел. 04340/22-60

Конаре   - Станчо Стефанов, тел. 04343/22-60

Димовци, Дворище, Жълтопоп, Брестова и Жерговец - Кънчо Кънев, тел. 0897963616

Пчелиново и Златирът - Лалка Лалева, тел.0887885386

Лява река - Мирослав Тодоров, тел. 0896860155

За ръкавици, чували и организация по сметоизвозването - организатор "Чистота" Магдалена Рашева - 0886660128

Нека да се включим в кампанията за почистване на община Гурково, да посрещнем удовлетворени предстоящия Великден и да направим града и селата по-приветливи и по-светли за празниците!

Кънчо Папазов

Кмет на община Гурково