Център за административно обслужване - 0800 19221

Залесиха над 1000 фиданки от дъб в землището на село Паничерево

В Седмицата на гората бе проведена залесителна акция в землището на село Паничерево на територията на Държавното горско стопанство Гурково с активното участие на общински служители.

Акцията бе под ръководството и с помощта на стопанството. В нея участваха директорът на Горското Калин Николов, кметът на Община Гурково Кънчо Папазов, кметът на Паничерево Атанас Граматиков, представители на общинските администрации на Гурково и Николаево, работниците на БКС и др.

„Новите дъбови фиданки ги засаждаме в местност, където вредителят върхов корояд е принудил сеч на борове, той е унищожил онази част от кората на дървото по която минават хранителните вещества. Наш ангажимент е да наблюдаваме как се прихващат дръвчетата, както и отглеждането им“, каза Николов. В програмата на Седмицата на гората са включени облагородяване и почистване на терени в ДГТ, обособяване на кът за отдих в ДГТ, занимателни беседи и интерактивни игри с деца в начален етап на образованието и др.

„Радвам се на възможността да участваме в празничната инициатива и да допринесем за запазване красотата и уникалността на нашата природа. За всеки жител е важно да се подобрява жизнената среда и облика на населените места. Нашите съвместни акции с Горското ще продължат под мотото „Засади дърво - посади надежда в Гурково“, каза кметът Папазов.