Център за административно обслужване - 0800 19221

Кметът на Гурково към министъра на туризма: Малките общини са средище на традициите и българщината

Искрено се надявам в бъдеще да можем да разчитаме на подкрепа от Министерството на туризма за развитието на сектора в малките общини, каза кметът на Гурково Кънчо Папазов по време на среща с министъра на туризма Зарица Динкова, състояла се в Община Казанлък. Той подчерта, че именно малките общини са средище на традициите и българщината, но те имат нужда от средства за развитие на своя потенциал.

Той беше категоричен, че с оглед на историята и на местоположението си община Гурково има туристически потенциал. Срещу подкрепата на държавата ние имаме много какво да дадем за развитието на туризма в национален мащаб, каза кметът.

Зарица Динкова отбеляза, че в тази посока се работи. Министерството на туризма разработва стратегии за развитието на потенциала на малките и средни общини и има идеи за принципа на тяхното развитие, каза тя.

На срещата в Община Казанлък присъстваха представители на девет общини, както и представители на бизнеса и на сдружението на производителите на етерични масла "Дестилирано в България".