Център за административно обслужване - 0800 19221

Честита Баба Марта! Честит празник и на читалищните дейци!

Първи март е един от най-любимите празници за малки и големи, защото червено-белият конец свързва надеждите с доброто и новото начало. На този ден, окичвайки се с мартенички, подаряваме усмивки и редим пожелания за здраве и късмет.

Кметът Кънчо Папазов благодари на всички участници в конкурса за мартеници.  Над 70 мартенички бяха изработени от гурковски деца за Конкурса за традиционна мартеница: „Баба Марта бързала, мартеници вързала…“, обявен от Община Гурково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. 

По-рано в работилниците на Баба Марта в ДГ "Латинка" гостуваха кметът Кънчо Папазов, зам.-кметът Марияна Маринова и секретарят на Комисията Ивелина Тенева. Красивите и оригинални мартенички бяха  подарени на настанените в Дома за стари хора и на членовете на пенсионерските клубове.

С усмивки и песни деца от Гурково честитиха Баба Марта на служителите в Общинска администрация  с пожелания: Да сме здрави, румени, засмени!

За първия ден от месец март централната част на Гурково грейна в цветовете на мартениците. Белият цвят символизира дълъг живот, червеният - здраве и сила. Пижо и Пенда - новото начало и възраждащата се пролетна природа.

Честит празник и на читалищните дейци, посветили се на любителското художествено творчество! Нека да продължават да пазят българщината и да славят нашите традиции!